s5 logo

javascript:;
Historien om TFT

 

dr_callahanDr. Roger Callahan (1925-2013)

Det hele startet i 1980 da Dr. Roger Callahan prøvde å hjelpe sin klient Mary gjennom å kombinere samtaleterapi og de kunnskapene han hadde fått fra en utdanning i meridianlære og kinesiologi. Mary hadde ekstrem vannskrekk, bare tanken på vann gav henne angst og vondt i magen. Ettersom Mary fikk vondt i magen ved tanken på vann og Dr. Callahan visste at et punkt på magemeridianen ligger rett under øyet, prøvde han å banke lett på dette punktet, mens Mary snakket om sine følelser. Plutselig sa hun ”It’s gone”. Deretter gikk hun mot Dr. Callahans svømmebasseng og kjente på vannet. Helt uten redsel eller det vanlige ubehaget i magen. Siden den dagen har Mary vært helt fri fra sin vannskrekk og har heller ikke hatt behov for å gjenta behandlingen. Dette har hun siden bekreftet mange ganger, bl.a. i intervju med Oprah Winfrey.

Hendelsen medførte at Dr. Callahan begynte å studere om flere punkter på meridianene kunne gi lignende resultat. Dette var starten på utviklingen av det vi i dag kjenner som tankefeltterapi.

 

 

 

matsjuldal_sMats Uldal innførte tankefeltterapi (TFT) til Norge i 1997

Han har utdannet flere tusen terapeuter i 10 land og er den mest erfarne instruktøren i Europa. De senere år har han videreutviklet tankefeltterapi ved å tilføre flere teknikker som øker metodens effekt. Vi kaller den forbedrede metoden Tankefeltteknikker (Neuro Tapping Techniques).

Tankefeltteknikker er en metode som kombinerer Østens kunnskap om energibaner med avanserte spørreteknikker.

TFT er vår tids kanskje mest kraftfulle verktøy ved behandling av følelsesmessige problemer, smerter og spenningstilstander. Metoden kan benyttes på en rekke andre områder som lese- og skrivevansker, avhengighet, spiseproblematikk, dårlig selvfølelse m.m.

Metoden brukes stadig oftere til prestasjonsforbedring i toppidrett, kultur og næringsliv.